vineri, 21 decembrie 2012

A Christmas tale

Sub pași firavi scârțâie zăpada proaspăt așezată. Fulgi năzdrăvani se prind într-un dans știut numai de ei. Peisajul tace, dar spune atât de multe... Atunci când stai la fereastră și printre luminițe te lași absorbită de întregul spectacol, îți dai seama că iubești iarna. Că tot ce se întâmplă, fiecare fulg de nea te cheamă să inspiri aerul tăios de proaspăt. Simți că te curăță pe dinăuntru, nu-i așa?Și liniștea.. e făcută în așa fel încât să-ți poți auzi propriile gânduri. Spune-mi, ție ce-ți șoptește iarna ? Ești capabilă s-o lași să-ți pătrundă-n suflet ?
Vine Crăciunul, și deși până acum iarna avea rostul ei, acum capătă cel mai mare farmec. Pentru că nimeni nu-și închipuie și nu-și dorește un Crăciun fără zăpadă. Pe toți, mici sau mari, răi sau buni, ne înmoaie atmosfera asta, mai ales dacă ne zâmbește de sub un strat gros de omăt.
Da, e farmec ! E magic ! E singura perioadă din an când poți să te bucuri ca un copil fără să fii judecat, când poți să mănânci cât vrei fără să ții cont de dietele care pe parcursul anului îți dau dureri de cap, când poți să te plimbi nestingherit pe afară cu toate că simți că îngheață toate-n tine, când trebuie să colinzi fie că ai voce sau nu,când cafeaua fierbinte de dimineață contrastează frigul de afară,când poți să te învelești în pătura ta moale cu o ciocolată caldă-n mână și să te uiți la filme de Crăciun până uiți de tine...
E, probabil, singura perioadă din an în care lumea se arată binevoitoare și conștientă față de cele sfinte... Crăciunul aduce cu sine o pătură de sentimente frumoase, lasă-l să-ți pătrundă în suflet și să te inunde cu ele !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu