marți, 19 aprilie 2011

Optimism .

* vocea mea interioara spune cam asa :

Cu ceva timp in urma, traiai cu impresia ca intreg universul e o conspiratie impotriva ta. Atunci cand un lucru iti mergea bine, nu erai capabila sa te bucuri de el, deoarece fericirea ta era umbrita de grija ca acel lucru poate disparea in orice moment. Cand ceva mergea rau, erai teribil de convinsa ca lucrurile n`o sa se schimbe prea curand, ca esti proiectata sa fii o fiinta ghinionista si pesimista si incapabila sa aiba parte de lucrurile alea la care toate fetele viseaza la un moment dat. Nu`ti placea nici macar ceea ce vedeai in oglinda.Iti repetai mereu ca esti draguta dar in secunda urmatoare izbucneai in ras.Daca cineva iti facea un compliment automat o luai in nume de rau si aveai impresia ca isi bate joc de tine. Cu toate astea, cautai oarecum cu ochii inchisi sa iesi din situatia asta si te preocupau chestiile gen " doreste`ti si se va implini" , te straduiai sa afli cum si cat trebuie sa iti doresti ca dorinta ta sa devina realitate, si pe vremea aia chiar credeai ca e posibil daca te gandesti necontenit la lucrul dorit, daca nu trece o secunda fara sa ti`l imaginezi in viata ta, in mainile tale. Cata energie risipita in zadar ! Chiar ai ajuns sa obosesti la un moment dat. E de la sine de inteles ca nu s`a intamplat nimic bun.
                    Si toata agitatia asta, ca sa ti se aprinda beculetul intr`un final.Cateodata e nevoie sa te tot invarti si sa o iei pe o gramada de drumuri gresite inainte sa ajungi la destinatie. Ei bine, la tine a fost realmente un labirint .Azi, stii ca daca iti doresti un lucru cu adevarat nu trebuie sa tot alergi ca la maraton dupa el, nici sa astepti sa`ti pice din cer, logic fiind ca atunci cand iti doresti ceva trebuie sa il vizualizezi si sa depui putin efort pentru a`l obtine si toate chestiile alea care te invata cartile si documentarele pe tema asta, dar e necesar si sa lasi lucrurile sa curga de la sine.Daca n`ai primit lucrul respectiv, ei bine.. poate nu l`ai meritat. Sau poate ai si uitat ca ti l`ai dorit.In caz contrar, vei fi fericita.Acum ti se intampla des sa ti se reproseze ca esti prea "modesta" ..si cauti sa nu exagerezi cu asta, insa poti garanta ca nu exista sentiment mai placut decat sa te simti bine in pielea ta, sa iti impaci mintea cu sufletul si sa iti lasi gura sa zambeasca asa cum vrea ea.
                   E firesc ca atunci cand treci printr`o despartire sa fii predispusa la depresii si degradarea increderii de sine, lipsa persoanei iubite poate genera o durere greu de suportat. Durerea asta ne intuneca deseori mintea ,ne face atat de confuzi incat nu mai suntem capabili sa distingem ce e prioritar pentru noi si ce e destructiv. Dar atata timp cat tu, femeie cu picioarele pe pamant,te opresti in loc si incerci sa cauti in toate lucrurile partea buna, atata timp cat inlocuiesti piesele triste din playlist cu piese vesele,senine, atata timp cat iti indrepti atentia spre cum poti fii si mai buna decat esti si atata timp cat poti sa iti controlezi pornirile urate ca si cum ar fi inexistente, esti pe drumul cel bun. Inseamna ca soarele e pe cale sa rasara, inseamna ca ai realizat ca nu trebuie sa iti fie frica sa fii single, asta poate insemna totodata faptul ca te pregatesti pentru o alta relatie,mult mai buna decat cea anterioara. Atata timp cat esti sigura cine esti si ce vrei nimic nu poate merge rau.Si daca merge, te vei ocupa si de asta. Viata asta e ca o oglinda, stii? Daca o iubesti, cu siguranta si ea te va iubi pe tine. Daca ii zambesti, iti va zambi inapoi. Daca crezi in ea si in puterea ei, si ea va face la fel. Cred ca daca am putea privi macar pentru o clipa viata asta din afara scenei, de undeva din sala, ar parea o comedie si nu o drama. Totul sta in  felul in care iti impui sa gandesti. :)
  
( Din categoria "Invataturile contorsionatei ..eu")



                   

Un comentariu: